Wat vinden clienten van mij

Clienten vertellen hier hun ervaring. Op verzoek  zijn, ivm de privacy,  sommige namen gefingeerd.
Wil jij een korte(re) recensie plaatsen? klik op recensie plaatsen op
Facebook

________________________________________________________________________

Mei 2017
Depressie

Ruim 7 jaar geleden was ik heel erg ziek. Ik heb 3 maanden plat gelegen en naast de fysieke klachten was ik ook in een depressie geraakt. Zo heftig dat ik suïcidaal werd. Antidepressiva hebben ervoor gezorgd dat ik deze situatie overleefd heb en nu 7 jaar later en veel “werk” op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, gaat het heel goed zowel fysiek als mentaal.

Ik had alleen nog wel de wens om te stoppen met antidepressiva, maar een eerdere poging leidde tot dusdanig heftige fysieke reacties en paniek, omdat ik bang was dat ik weer ZO ziek zou worden, dat ik de poging moest staken en weer moest beginnen met de medicijnen.

Aanvankelijk begon ik met de hypnotherapie bij Nico omdat ik graag van mijn “investeringsstress af af wilde”. Als alleenstaande moeder met een eigen bedrijf voelde ik veel last op mijn schouders. Voor een kind zorgen, zorgen dat hij een dak boven zijn hoofd heeft en eten, een beginnend bedrijf in een sector die best een beetje ingewikkeld is………om uit het patroon te komen van keihard werken en weinig verdienen waardoor ik oververmoeid raakte moest ik flink investeren. Het idee dat ik mijn gehele “vermogen” in moest zetten gaf mij heel veel stress.

Ik dacht, al die stress is zinloos, want ik ga het toch doen dus bij Nico de vraag neergelegd om me te helpen deze stress los te laten. Dat is gelukt, maar de stress bleek verbonden te zijn met veel meer. Door drie hypnose sessies kwamen er allerlei inzichten boven, die nogal heftig waren.

Ik oordeelde over mezelf. Ik vond mezelf niet goed genoeg omdat ik suïcidaal was geweest en medicijnen nodig had om door die periode heen te komen. En de hypnosesessies leidden ook tot het inzicht dat de heftige lichamelijke pijn en klachten ogenschijnlijk de oorzaak waren dat ik zelfmoord wilde plegen, maar dat was niet waar. Ergens in “mij” zat iets dat gewoon niet meer verder wilde, niet meer wilde leven en dat “iets” was er nog steeds.

Door het oordeel over mezelf te transformeren in dat ik goed genoeg ben ondanks suïcide gevoelens was de eerste stap gezet om zonder medicijnen te kunnen functioneren. Ik kwam er ook achter dat ik mezelf niet waardevol vond, omdat ik afhankelijk was van medicijnen. Ook dat werd getransformeerd naar dat ik goed ben zoals ik ben, met en zonder antidepressiva. Nico doet geen suggesties, maar leidt je via hypnose naar de antwoorden die je nodig hebt om inzichten te krijgen en andere manieren te vinden om met bepaalde dingen om te gaan. Zijn hypnose sessies zijn op een speciale manier gestructureerd en daardoor mega doeltreffend. Geen zweverig gedoe, maar inzichten krijgen en veranderingen doorvoeren.

Hij heeft me geleerd dat alle antwoorden te vinden zijn in je onbewuste, het lastige is alleen, dat het je onbewuste is……….Het duurt soms even voordat de inzichten boven komen drijven en soms vond ik duidelijke antwoorden in praktische zin en soms dacht ik ineens…..”hey ik reageer hier nu heel anders op dan normaal”. In de aanloop naar het stoppen met de antidepressiva vond ik een team van mensen die me op hun manier ondersteunden. Een natuurgeneeskundig arts met veel ervaring op dit gebied, een sjamaan die me in verbinding liet komen met mezelf  en alles wat is (okay dat is wel zweverig) en lieve vrienden die me met de praktische kant hielpen, want hoe goed ik het ook voorbereidde…..ik moest een “cold turkey” door.

Die heb ik nu net achter de rug. Een week geleden ben ik met de antidepressiva gestopt. 3-4 dagen ben ik daar heel ziek van geweest, maar zonder in paniek te raken. Nu heb ik nog een beetje last van lichte bijwerkingen, maar die kan ik in alle rust accepteren zonder te willen weten hoe lang nog, hoe erg en wat precies. Niemand kan die antwoorden geven, ik weet alleen dat ik me steeds beter voel fysiek en dieper geworteld ben in een soort bron van rust waar alles okay is en ik dus ook.

Even heb ik nog getwijfeld of ik mijn naam wel bij dit stuk wilde hebben, want “de maatschappij” heeft nog een fors oordeel over zelfmoord en antidepressiva. Dit persoonlijke verhaal kan een nadelig effect hebben op mijn bedrijf, tenminste die gedachte ging even door mijn hoofd…..maar weet je wat; als mijn “klanten” op basis van een oordeel over mij geen gebruik meer van mijn diensten willen maken, dan is dat zo! Ik weet namelijk dat er veel meer mensen zijn die kampen met deze problemen en bang zijn voor het oordeel van anderen. Ik hoop dat dit verhaal andere mensen het duwtje in de rug kan geven om……………mooie nieuwe dingen te denken, te voelen en te doen!

Met liefdevolle groet, Karin Leibbrandt

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------
Mei 2017
Rijangst

Ik ben met hypnotherapie in aanraking gekomen via google. Ik heb al een heleboel dingen geprobeerd maar nog geen hypnose en ik wist  dat je onder hypnose je mindset kan aanpassen. Dus  toen ik ging googlen  kwam ik bij jullie uit.

En toen las ik de verhalen en dacht ik “ ja, dat heb ik ook.”  Dus heb ik een afspraak gemaakt . Ik had geen hele erge twijfel maar wel de vraag: “ zou het echt werken bij mij?” 

 Nou, Ik merkte na de eerste sessie al verschil, ik merkte dat ik rustiger was, ik ben gaan rijden en dat ik dacht met inhalen: “ Nu moet het moment komen”(paniek) en toen kwam die niet.  Echt wel een verschil

 En na de tweede sessie,  merkte ik laatst nog bij een situatie zei ik tegen mijn partner," ik rij wel heen. “  en moest ik twee keer over een brug, en bij een brug had ik elke keer: "er zit geen vluchtstrook naast”  dus dat vond ik doodeng.  Ik merkte een kleine zenuw toen ik er op reed, en toen op de terugweg had ik dat helemaal niet. Want mijn man zou terugrijden en toen zei ik "nee laat mij maar” terugrijden" dus ik voel ook een prettig gevoel dat ik de uitdaging aanga, een soort van trigger zovan “ nee ik wil het toch zelf proberen”  

En ik merk ook dat met mijn zus iets is veranderd. Ik heb een issue met mijn zus en die komt niet op mijn bruiloft en daar kon ik mij vroeger best wel druk om maken.

Maar nu denk ik het is jouw keus en wat ik wel heb gedaan is haar laat weten hoe ik erin sta .Dat is iets wat ik vroeger nooit gedaan zou hebben, dan zou ik de lieve vrede willen bewaren en nu heb ik daar geen spijt van en het geeft mij meer rust.

Ja ik ben heel blij met de therapie en kan het iedereen aanraden. Patricia Smit, Swalmen


--------------------------------------------------------------------------------------------


Mei 2017
Liek schrijft in haar blog over PTSS en wat over hypnose voor haar gedaan heeft

https://bij-liek.nl/blogs/ik-leef/leven-met-ptss/ptss-hypnose-sessie-2/

----------------------------------------------------------------------------------------------

April 2017
Spreekangst

Hallo Nico,

Vorige week was eindelijk de aandeelhoudersvergadering waarin ik de jaarcijfers van het bedrijf mocht presenteren. De totale presentatie duurde ongeveer een uur voor 150 aanwezigen. Van te voren wel lichte spanning, maar geen paniekaanvallen, of iets dergelijks. Eigenlijk zag ik er zelfs wel naar uit....

De presentatie zelf ging ook prima en veel complimenten ontvangen.

Nogmaals dank voor je hulp in het bereiken van deze overwinning op mezelf!

Hartelijke groeten,

K.R. uit Hulst

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Februari 2017
Burn out

In de relationele sfeer, door een hele nare samenloop van omstandigheden  en door een hele nare opstapeling van factoren, ging mijn vrouw vreemd.    

 Ik zat daarmee, verdriet en pijn,  en wilde het er met haar over hebben maar niet heel lang daarna werd ze zwanger en kwam er een kindje. ik dacht: “ nou dan schuif ik het maar voor uit want mijn sores  kan ze er nu niet bij hebben.  Vervolgens  werd ze ziek met haar schildklier. Nou toen dacht ik weer, “ja dit kan ze er nu niet bij hebben” , dus weer schoof ik het weer door.  Op een gegeven moment dacht ik nou,  nu gaat het er weleens van komen. Maar toen kwam er weer een kindje dus heb ik het weer teruggeschopt , mijn sores. 

 Ik heb ik daar echt heel lang last van gehad ja, 7 jaar. Want Ik heb het altijd voor mij uit geschoven, nou ja tot  drie maanden geleden. Toen brak ik en kon ik helemaal niks meer. 

 We hebben toen wel gesprekken gehad , mijn vrouw en ik, maar dat hielp niet en toen had ze  zoiets van nou er moet wel iets gebeuren, er moest wat gebeuren. Dus is ze gaan onderzoeken, in de eerste plaats een psycholoog maar er moest iets gebeuren op de korte termijn.  Ze is dus verder  gaan zoeken en kwam ze bij Hypnotherapie, bij Nico,   uit.

dus wel eerst nog steeds met een psycholoog,  sessies, praten.  Nou, ik denk wel dat het helpt maar dit (hypnose) werkte voor mij veel beter. 

 De 1e sessie was heel perfect maar  toen heb ik daarna weer een gesprek gehad met de psycholoog en werd ik direct weer teruggeworpen naar hoe het daarvoor was en was ik weer helemaal terug bij af. Toen heeft mijn vrouw gebeld naar Nico  dat het helemaal niet goed gaat en heb ik daarna Nico aan de telefoon gehad Dat werkte ook heel goed. Kort en bondig, heel snel.

 En vervolgens de 2e sessie. Na de 2e sessie had ik het gevoel dat ik klaar was eigenlijk met die hele sores. Alsof heliumballonen waren opgestegen en die shit hebben meegenomen en ik zie die heliumbalonnen nog wel hangen, en ik zie wat er in zit maar ik heb ze niet nodig.

 Als je ergens meezit is hypnotherapie een hele goede aanrader en dat heb ik ook al tegen collega’s gezegd.  Ja niet waar ik voor kwam,  maar dat het heel goed kan helpen . Kijk,  ik voel me vrolijk,  ik heb meer energie, ik slaap beter en mijn hoofd is leeg, er is een hoop shit uit en er is ruimte voor nieuwe dingen. Want de 3e sessie heb ik een heel mooi doel gesteld.

En daar ga ik voor.

 

M uit Zwolle

----------------------------------------------------------------------------------------------

Januari 2017
Faalangst

Hoi mijn naam is Marie-Louise en mijn verhaal begint bij het advies dat ik kreeg van een  paragnost,waar ik ben geweest omdat ik heel druk in mijn hoofd ben met gedachtes.

Alsof  er een trein door mijn hoofd heen raasde, de paragnost adviseerde mij te luisteren naar Brainsessions van ad Visser op YouTube(word je lekker rustig van) dat ben ik gaan doen .

Koptelefoon op, lekker in mijn relexkamertje,en op YouTube die sessies luisteren.

Na brainsessions kwam meteen het volgende filmpje van zelf hypnose voorbij "van uit je hoofd in je hart"ik denk huh zelf hypnose? ik ben hier alleen en straks kom ik  niet meer uit die hypnose.Ik heb het wel gedaan en dat is heel goed bevallen.

Door toedoen van een nekhernia hadden medicijnen mijn geheugen aangetast,wat funest was voor mijn beoep in de gezondheidzorg,ik wilde zo snel mogelijk mijn geheugen weer terug in oude glorie hersteld hebben.

Het geheugen probleem resulteerde in onzekerheid en angst,niet te kunnen functioneren in mijn werk.

In mijn zoektocht kwam ik een video op YouTube tegen van Edwin Selij over examenvrees.

Examenvrees en faalangst komen aardig overeen,dus ik zag overeenkomsten en ben sessie gaan volgen bij de collega van Erwin,Nico genaamd.

En het werkte al na drie behandelingen,de angsten en onzekerheden zijn verdwenen.

Ik kan weer functioneren en wordt niet meer verlamd door angst en onzekerheid.

Mijn passie is de gezondheidszorg,vanuit dit oogpunt kreeg ik het idee om zelfhypnose toe te gaan passen op alle leeftijden maar vooral ook op jongeren die schreeuwen vooral om psychische hulp en staan op een lange wachtlijst die steeds langer wordt.

Dit laatste is mijn ervaring vanuit de praktijk.

Dus ben ik een online hypnose cursus gestart met het doel in de toekomst hulp te kunnen bieden aan allen die daar behoeften aan hebben.Marie-louise op de Weegh-Tubee,60 jaar Valkenswaard 28-01-2017 ,testimonial Faalangst.

---------------------------------------------------------------------------------

November 2016
Gegeneraliseerde angst

“ 
ik ben Louise van der kar ben 48 jaar en ik kom hier voor om mijn angsten te overwinnen.  Ik ben 12 jaar geleden in aanraking gekomen met Hypnose door een vriendin van mij toen mijn huwelijk heel slecht was. En daar kwam eigenlijk uit dat mijn vader was plots overleden daar was ik niet bij en omdat te verwerken ben ik in Hypnose gegaan en het was voor mij zo bijzonder om omdat de pijn weg was en ik meteen een plekje kon geven.  Het was direct resultaat en dat heeft me zoveel rust gegeven. Het verdriet ging daarmee niet weg maar de leegte en de pijn dat was gewoon weg en daardoor kon ik er mee dealen dus dat was een hele positieve ervaring. 

 Vandaaruit ben ik heel veel wegen gaan bewandelen en heb ik inderdaad veel therapieën gehad maar het was het steeds net niet want er werd niets van binnen gedaan.  Er waren wel aanreikingen en handvatten,  maar dat brok van binnen,  dat was gewoon niet lekker.  Nou en omdat ik  zo'n goeie associatie met hypnose heb gehad ben ik bij Nico Jacobs terechtgekomen.  Vooraf had ik dus  geen twijfels,  helemaal niet,  helemaal niet nee het voelde zo goed dat ik kon niet wachten om hier naartoe te gaan en ook het vertrouwen wat ik al voelde, dat voelde al zo goed dat was een soort van innerlijke intuïtie dat het goed zat dus dat ervaar ik als heel positief.  Ook de voorzichtigheid,  de benadering allemaal heel wel overwogen ja heel heel goed en ik voelde ook dat het goed zat omdat  hij wist waar hij het over had en het ook begrijpt en dat daar ook helpt dat maakt het heel erg compleet . 

En wat ik merkte aan verandering daarna is positiviteit,  de wil om te veranderen was zo sterk . Dat stukje bewustwording werd duidelijker en meer aanwezig in mezelf dus als er een oud stukje patroon weer langs kwam dan zei ik: “  nee Louise,  niet doen”  en het was best wel een soort van bokswedstrijd tussen gedachten en mijn onderbewustzijn, maar het voelde ook zo goed dat ik me realiseerde van mijn bewustwording waardoor ik wel weer had van van:  “ hey je bent goed bezig het hoeft niet meer zoals je deed,  het hoeft niet meer!”  het voelde zo bevrijd ! Als ik dan gedachten had van : “ik moet in bed blijven liggen” dan volgde : “  nee je kan eruit!”  of  : “ je kan het niet , maar je kan het best!”  Het zijn soms hele subtiele veranderingen die soms moeilijk zijn om naar boven te halen zoals deze; “ ik ben eigenlijk best wel chagrijnig maar neem je glimlach en als je nu met die glimlach de muziek aanzet voel je toch wel weer heel anders "en ja dat is wel heel erg mooi.

 En dan de tweede sessie, die was ook wel heel bijzonder echt heel bijzonder want zoals ik al zei was het een bokswedstrijd tussen gedachten . Dan komen er  die gedachten dat dit niet kan , “ ik kan het toch niet,”  en  "  je kan toch niet zomaar in een keer verandering laten plaatsvinden ?  dat kun je niet geloven.  Zo gemakkelijk gaat dat niet “ . Je gaat uit van het aller , aller ingewikkeldste scenario. Maar  na die sessie….mijn buikpijn is weg ! dus ja!  Mijn buikpijn is weg en ik voel me echt wel heel erg goed,  ja ik kan wel huilen van blijdschap.  

Ik zou deze therapie echt  aanbevelen aan andere mensen ja absoluut ja ik ben al bezig met mensen te overtuigen ik ben zo enthousiast hierover omdat het zo simpel is, en daardoor  is het ook weer heel moeilijk om mensen te overtuigen omdat ze niet geloven dat het zo simpel kan zijn.  Maar ik zou zeggen,  ja gaan ja!  Het is top super en ik had 12 jaar geden dat stukje wel verwerkt maar omdat je steeds in andere fases van je leven zit heb je toch een soort van onderhoudsbeurt nodig.  En ik ben dus ook gestopt met mijn anti depressiva en daar ben ik  heel erg trots op ben.  Ik hoef ook niet meer te blowen om dingen weg te stoppen en weg te vluchten ja dat is zo cool ! "

 

Louise vd Kar 48 jaar uit Amsterdam 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oktober 2016: Angst voor paniekaanvallen, voornamelijk in de auto.

“Ruim twee jaar heeft mijn leven in het teken gestaan van paniekaanvallen. De eerste aanval kreeg ik in de auto, en ik dacht oprecht dat ik dood zou gaan. Toen ik erachter kwam dat ik lichamelijk niets mankeerde maar een heftige vorm van hyperventilatie had gehad ben ik via Google op zoek gegaan naar oplossingen. In het begin kon ik ze door middel van de gevonden tips vrij goed onderdrukken, en het overviel me gelukkig niet dagelijks. Maar geleidelijk aan werd het steeds moeilijker om de opkomende paniek de baas te blijven. Tot ik besefte dat het mijn leven en mijn manier van denken langzaam overnam; Ik ontweek bepaalde plekken, bepaalde situaties en met name autorijden was alleen nog maar te doen als het om een kleine, voor mij reeds bekende afstand ging. Dit wilde ik niet! Ik vertikte het een ander persoon te worden door iets wat ik mezelf had aangeleerd. 
Toen ik de schaamte voorbij was, open ging praten en geen geheim meer maakte van mijn paniekstoornis -iets waar ik nog steeds ontzettend dankbaar voor ben- kwam ik in contact met iemand die me hypnotherapie aanraadde, en zo kwam ik terecht bij Nico.

Ik heb geen seconde getwijfeld aan de werking van hypnotherapie. Wel was mijn angst om nooit meer de persoon te worden die ik tot twee jaar daarvoor was geweest behoorlijk overheersend, en ging ik de behandeling in met het idee dat ik waarschijnlijk de eerste persoon op de aardbol zou zijn waarbij deze vorm van hulp niet zou werken. 
Toen ik voor de eerste keer naar de praktijk ging was ik behoorlijk zenuwachtig, maar tegelijkertijd had ik er zoveel zin in! Zou dit me echt mijn leven teruggeven?  
Zodra ik de drempel overstapte en Nico een hand schudde was alle spanning verdwenen.  Was de hypnose soms nu al begonnen? Ondanks dat we elkaar nog nooit hadden gezien en ik dus tegenover een wildvreemde zat vertelde ik honderduit, over de meest persoonlijke dingen uit mijn leven. Datgene wat daarvoor nodig is, is namelijk al die tijd gebleven: het veilige gevoel wat ik al had zodra ik de deur door liep.

Na de eerste sessie was ik gelijk al rustiger, voornamelijk in de auto. Ik heb -met mijn man naast me- een ritje van 1,5 uur gemaakt, iets wat ik al jaren niet meer had gedaan. Er was één keer een moment dat ik dacht: oh jee, daar komt 'ie (paniek), maar die zette niet door en de rest van de rit heb ik rustig gereden! Wat een fantastische eerste ervaring!

Na de tweede sessie had ik nog steeds af en toe last van een vervelende druk op mijn borst als ik wist dat ik met de auto weg moest, waardoor mijn gevoel dat ik er nooit helemaal vanaf zou komen werd versterkt. Het zakte ook niet tijdens het autorijden zelf, maar het zette niet door in paniek! Tot een paar weken terug was ik bij deze gedachten zwaar gaan ademen, en had het gevoel van flauwvallen gevolgd. Hoe fijn, deze verandering! Wel zei ik tegen mijn man dat het fijn zou zijn wanneer dat laatste stukje ook nog weg zou gaan en ik volledig bevrijd zou zijn. Nu was ik nog te veel bezig met “wat voel ik?”,en “wat als de paniek weer terug komt?!”.

Ik besprak mijn gevoel telefonisch met Nico, en hij vertelde me dat we het laatste stukje weg zouden halen in onze laatste sessie. De paniek was al gewist, nu moest ik nog vertrouwen krijgen in mezelf.

Dit hebben we gedaan. Nico heeft me via hypnose laten inzien dat ik er mag zijn, en het zelfvertrouwen gegeven wat ik nodig had om me weer geheel vrij te voelen. Zonder angst!

De openheid heb ik gehouden. Ik vertel iedereen die het horen wil over deze intens bijzondere ervaring, van mijn oma van 80 tot aan de moeders op het schoolplein. En je kan merken dat open zijn over je "problemen" steeds meer geaccepteerd wordt, want de eerste negatieve reactie moet nog komen. 

Ik hoef denk ik niet te zeggen dat ik hypnotherapie zonder twijfel aan iedereen zou aanraden. Zit je om wat voor reden dan ook met jezelf in de knoop, maak een afspraak! Het zal je leven op een heel positieve manier veranderen!

Denise Brakenhoff, 30 jaar Assendelft

===========================================================

September 2016
Angst om te gaan slapen

 "
Wat een inspirerende website heb je. Ik was  naar jou verwezen door een vriendin die recent hypnotherapie heef gevolgd en daar veel baat bij had. Ik voeg mij af of je  mij kon helpen met mijn slaap angst. Tijdens een depressie zes jaar geleden had ik veel slaap problemen, een logisch gevolg van een depressie. Tijdens de slapeloze nachten had ik veel angstgevoelens en soms ook hallucinaties als ik in bed lag en ondanks dat het al weer heel lang prima met mij gaat blijft slapen vervelend. Ik durfde  bijvoorbeeld niet te logeren, op reis te gaan of naast iemand te slapen omdat ik mijzelf allerlei rituelen heb aangeleerd die ik alleen in mijn eigen omgeving kan doen. Een middag dutje of even indommelen in de trein zijn er voor mij niet bij. Ook als ik vroeg de wekker zet slaap ik niet in omdat mijn 'ritueel' dan verstoord raakt. Ik werkte  inmiddels in de avond en mijn vriend sliep in een andere kamer. Ik had mijn omgeving naar mijn angst gevormd en dit zou ik graag anders zien. Reguliere therapie komt niet verder dan slaapmedicatie voorschrijven. Dus vroeg ik of wij een paar sessies konden inplannen.Deze vriendin van mij die met  Hypnotherapie heel veel baat er bij heeft gehad  heb ik heel hoog zitten dus ik geloofde wel dat het zou gaan werken. En dat klopte want na de 1e sessie ben ik toch wel anders gaan denken over het leven, das wel echt zo . Ook wel een beetje het NLP aspect ervan , dat je op een ander manier naar je probleem kijkt en in mijn geval dus het slapen. Ik zag  het opeens niet  zo groot meer en daaruit  blijkt toch wel hoe groot ik het zag. Ik zag in dat er veel grotere problemen zijn in de wereld. Er zijn wel wereld problemen maar daar is mij probleem er niet 1 van.  Ik kan nu weer lekker slapen. 

 Ik had wel het idee dat de eerste  sessie effectiever was, die was ook langer, na de 2e sessie merkte ik  niet heel veel verschil, in de 1e sessie hadden we ook zoveel al gedaan. In de 2e sessie hebben we het  gehad over verlatingsangst en  daar ben ik  wel anders over gaan denken. Ik ben  er anders  in gaan staan, ik laat me niet zo meer mee slepen, maar dat is ook de kracht die ik nooit heb gebruikt heb op die manier.. 

Na de therapie vertelde het ik mijn moeder en die zei dat een van de eerste keren dat ik als peuter van 3 jaar werd afgezet (ja daar kwam ze nu mee!) Dat ik ging weglopen en dat ik bent kwijtgeraakt en dat ik uren later op een kruispunt drie kilometer verderop werd teruggevonden en ze zei “ we weten niet wat in die tijd is gebeurd” ik kan mij dat niet meer herinneren maar daar komt ze nu mee ! jammer dat ik dat niet wist voordat we de sessies gingen doen. Maar misschien kom ik daar nog wel een keer voor. Maar zeker dat slapen is stukken beter dus ik ben blij. Ik heb wel een gevoel dat dat slapen een symptoom is van mijn verlatingsangst en ik ben nu zelf ook aan het lezen over  NLP. 

Wat ook wel grappig is , is dat het nu beter is met mijn relatie . Dat ik nu voor het eerst durf voor mezelf op te komen. Ik heb een soort kernkracht gevonden, zoiets van: “ ik pik dit niet!”  dat gaat wel goed , dat ik er iets anders in sta. Dat niet meteen allereerst het die angst is die in je opkomt. Nu komt er een soort eigenwaarde gevoel , dat je je zelf ook iets waard vind.  Een bepaalde levensstijl hoe je op een bepaalde manier behandeld wil worden. Dus dat is leuk. Nee het is inderdaad zo dat je een beetje geprogrammeerd wordt om nieuwe dingen te zien. Dat kan wel heel behulpzaam zijn.  Dus Ik zal zeker wel hypnotherapie aanbevelen aan anderen , ik heb het ook al tegen al wat mensen gezegd. Het lost je probleem toch wat sneller op dan dat je zelf het wiel moet uitvinden.  "

 

Seline 38 jaar , Amsterdam

----------------------------------------------------------------------September 2016
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
September 2016
Angst voor grote ruimtes in combinatie met gladde vloeren

“ Vooraf had ik absoluut twijfels en als ik eerlijk ben, ik twijfel nog steeds hoor,  het is wisselend,  het is niet zo dat ik denk: top ! dat was het! Ik denk dat ik van mijn eigen gewoon erg nuchter ben en “ het niet zo maar”  toe laat. Er kwam wel een stukje binnen maar ik merkte dat   ik de eerste paar dagen na de sessie dacht : “ het zal wel,   ik geloof niet dat het veel uit maakt.” Ik denk ook dat het te maken heeft met hoe ik zelf in mijn vel zit, en of  ik goed in mijn vel zit. Als ik goed in mijn vel zit dan pak ik het wel op. Het is niet mijn idee dat na twee sessies; plop!,  en het is allemaal weg  en doei ! Zo  werkt dat niet bij mij , laat ik het zo zeggen.

Wat ik  op zich wel apart vond is dat mijn arm vanzelf omhoog ging. Dan denk je toch;”  doe ik dat maar om dat jij dat zegt?  of toch omdat mijn onbewuste  dat wil? “ Ik zit continu in een dilemma en  een twijfel. Ja daar ben ik eerlijk in. 

De sessies zijn wel moeizaam bij mij, ik heb het idee dat ik aan het struggelen ben of ik onbewust of bij bewustzijn ben. omdat ik het aan de ene kant wel wil en geef er wel aan toe, maar aan de andere kant zit er toch een stemmetje in mij hoofd dat zegt van: “ is dat wel zo?’  Of  : 'werkt het wel?” het is een soort tweestrijd. 

Wat ik  wel gemerkt hebt na de sessie als het even lekker loopt dat ik dan denk “  helemaal top!, dat is hem! dan ben ik zelfverzekerd en dan boeit het allemaal niet. Ik denk dat het nog wel wat tijd nodig heeft. Het is niet van je draait je om en het is achter de rug. En dat is wel wat ik verwacht had. Je gaat in hypnose je komt eruit en hup…. . En dat is misschien een onderschatting van mijn eigen. Ik had wat dingen gezien op internet van Edwin. Dat je in een paar sessies van je angsten af komt. Toen dacht ik : “ Dan hoef je niet een keer of twintig  naar de psycholoog, ja  als ik dat hiermee kan redden top! dan ben ik de eerste.”   Maar dan merk je dat de sessies niet zijn zoals eh,… ja dat heeft ook misschien  te maken met mijn verwachtingspatroon die daar niet op afgestemd was , laat ik het zo zeggen.

Want hoe het nu is als ik in een ruimte kom  met gladde vloeren bijvoorbeeld, Euhm ik moet zeggen dat ik wel door een pand ben geweest een horecagelegenheid, een grote toko, en met een makelaar, en daar had ik op zich weinig last van, dus op zich mijn gevoel was nog niet helemaal goed, maar op zich had ik daar weinig last van of weinig problemen mee. Dus ik wil het wel de tijd geven en niets overhaasten, ik geef het niet op, laat ik het zo zeggen.

En voor de sessies  was het heel afwisselend, als je wat minder in je vel zit , hangt ook van de omstandigheden af, dan is dat nog wel een aandacht puntje. 

 Het blijkt dus dat wanneer ik in goed in mijn vel zit er minder last van heb en dat het ook af hangt op welke plek ik ben maar goed , 18 oktober gaan we naar Turkije en kom ik Schiphol tegen ik ben erg benieuwd  dat wordt, zeg maar , de testcase.

Toch  zou ik wel hypnotherapie aanbevelen  Ja, toevallig zat ik vorige week met mijn secretaresse te kletsen , die rookt nogal stevig  en die wil daar eigenlijk vanaf en volgens mij  kun  je met zulke sessies meer body  krijgen dan dat je het probeert met pillen of weet ik veel wat, maakt niet uit wat je hebt maar  daar geloof ik wel in als je in je hoofd niet meer getriggerd bent of dat of dat.. dan gaat het alleen maar makkelijker. dus ik denk dat het op alle fronten helpt of het nou roken , drinken , eten, vliegtuigen  zijn, volgens mij zit het allemaal ergens in je hoofd wat je zou kunnen bijsturen en bij de een lukt het sneller dan bij de ander, dus ben ik er geen tegenstander van en is dit absoluut iets wat ik iemand zal vertellen om te doen. "

 Arnold

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Augustus 2016
via Skype

Ik heb gegoogeld  en letterlijk ingetikt :”  angst om naar de supermarkt te gaan” . En toen kwam ik diverse vormen tegen,  uiteindelijk bij een hypnotherapeut in Apeldoorn terecht gekomen. Dat is alleen mij niet zo goed bevallen. Ik had het gevoel dat ze niet de vinger op de zere plek kon doen en Ik kon niet ontspannen. 

En toch las ik dat hypnotherapie heel effectief kan zijn  en dus ben ik verder gaan zoeken en ben ik bij gewichtmeester.nl , hypnotherapeut Nico Jacobs,   terechtgekomen.

Ik merkte in het eerste gesprek aan de telefoon dat hij  Iemand is  die begripvol is maar ook tot he point,  en spontaan is en dat vond ik heel fijn. Ik heb geen oude man nodig , een soort type psychiater , daar zit ik niet op te wachten. 

Ik had geen twijfels, als ik ergens voor ga dan ga ik ervoor en ik betaal er natuurlijk ook  voor en  als ik  geen click voel zou ik het rustig zeggen.

 In tegenstelling tot het een op een contact met de therapeut in Apeldoorn  vond ik het via skype fijner,. tijdens  de skype sessie was ik helemaal niet gespannen en ondanks hij fysiek niet  in de buurt was heeft het  wel heel veel effect gehad.

 

 Ik dacht wel dat ik 3 sessies nodig had om  meer tot mijzelf te Komen, en na de 1e sessie was ik wel echt heel vrolijk, en dat heeft een aantal dagen aangehouden. Daarna zakte het wel iets weg maar niet zo erg als daarvoor. Ik vond de 1e sessie heel erg prettig omdat  we elkaar van te voren telefonisch gesproken hadden  en over de sessie al iets verteld was.  En dus  kon ik later ook even kijken op zijn website.  En toen de Skype sesie plaatsvond vond ik het fijn dat hij  eerst even een gesprekje met je maakt ,  even contact maakt en dat hij daarna pas de hypnose ging doen. En hij  toonde ook belangstelling voor mij en daardoor is het ook wel wat meer relaxed. En wat ik ook wel fijn vind is dat hij ook wel in ging op bepaalde dingen die ik zei.Dat is wel een beetje NLP volgens mij? Maar dat vind ik heel fijn want daarmee triggerde hij  wel iets voordat we de hypnose ingingen .

 Ik studeer zelf maatschappelijk werk en dienstverlening en  daar krijg je heel veel te maken met bepaalde vragen en technieken. Dus ik had het wel door maar werkte niet belemmerd voor mij. ( mijn ouders zijn allebei NLP coach. Dus ik herken dat wel.) Bepaalde vragen die hij stelde maakt het ook wel weer luchtig met humor en zo dat je eigenlijk om je eigen angst kan lachen. Je weet dat het belachelijk is en ondertussen heb je heel serieus genomen.

 

 En ik ben het gewoon gaan doen, naar de AH supermarkt en ik dacht vooraf "dan zorg ik dat mijn bonuskaart bij me heb dat ik niet zolang in de rij hoef te staan". En ik merkte na de 2e sessie dat ik  ik rustig de tijd heb genomen om rustig door de winkel te lopen.  En dat zodra ik er aan ging denken het ook goed ging  zoals ’ “joh zot het gaat toch de hele tijd al goed  het gaat je hele leven goed en gaat hier ook goed. “En dan  je gedachten ergens anders op  dus een bepaald product zoeken die ik moest hebben. Dat is dan mijn eigen manier.

 

En  mijn moeder zei na de 2e sessie z”wat ben je vrolijk? “ Dus ik zei ja dat kan ik je wel uileggen. Want ik was aan het zingen en doen . ik zit lekkerder in  mijn vel. 

 Voor Mensen met een angst werkt het echt,  het is echt heel effectief. Tuurlijk Je moet je er voor openstellen  maar ik geloof dat het voor mensen met een angst heel veel effect kan hebben , maakt niet uit welke angst denk ik zelf.

 

 ik maakte mij ook zorgen hoe het op vakantie zou zijn. Maar  Ik heb helemaal geen stress gehad! . Ja 1 keer stress . moesten we een berg kiezels afrijden , om bij een strandje te komen .” als nu mij hier iets gebeurd dat ga ik dood want hier zijn geen hulpdiensten “ dacht ik dus  een beetje  onrustig was ik wel en dan dacht ik ; “heb ik het nu weer?”, maar dan hoorde ik de stem van Nico zeggen “dat is nog een beetje gruis dat nog weggeruimd gaat  worden”. En ik ben gewoon gaan zwemmen.

 

 En Morgen eerste lesdag op mijn nieuwe  school , … tuurlijk heb ik wel een beetje spanning, en dat is gezonde spanning. maar ik heb niet meer  spanning om angstig te zijn en dat moet ook niet meer dat hoeft ook niet meer weet ik nu  en normaal had ik angst om de angst. Je gaat je druk maken  . omdat je mogelijk misschien wel eens last van je ademhaling kan krijgen of duizelingen en nu  weet ik gewoon; tijdens de hele  vakantie , ik ben niet duizelig geweest!.  En mijn ademhaling, daar denk ik wel eens aan  en daar moet ik gewoon niet aan denken want dat gaat vanzelf. En dan is het gewoon ook goed ik heb die angst niet meer om de angst. Die is gewoon weg. Het is niet meer welkom! ik heb het niet nodig ik vind het veel fijner zonder die angst en uiteindelijk ik bepaal ik of ik hem toelaat of niet en ik heb bepaald dat ie weg mag blijven .

Dus ik wil je nogmaals danken want ik ben heel blij dat ik bij jou terecht bij gekomen en ja dat ik nu weer lekker door het leven kan en natuurlijk heb ik dat zelf in de hand maar jij hebt mij wel dat zetje gegeven.

Lotte, 22 uit Nijmegen

-----------------------------------------------------------------------------
Augustus 2016

Angst voor onweer en andere onverwachte harde geluiden

 “Een vriend van mij had een probleem en die is een zes maanden traject ingegaan alleen niet met hypnose.  Maar die werd uiteindelijk geconfronteerd met datgene waar die bang voor was. Nou dat zag ik dus niet zo zitten en toen dacht ik nouja ik heb vaak genoeg dingen op televisie  gezien dat ze mensen echt met hypnose kunnen helpen en dus ben ik gaan kijken zo ben ik hier terecht gekomen. Ik had wel heel veel twijfels omdat het  toch niet echt iets is dat heel bekend is en je weet niet hoe het gaat. Je ziet het op tv wel maar in werkelijkheid is het dus heel anders.

 Want na de eerste sessie ging ik weg met “ nouja wat is er gebeurd? wat is er veranderd?”  En de tweede dag is het zelfde, “ wat zal er veranderd zijn?”  En toen gebeurde het.  Op een gegeven moment was  ik op de kermis en kwam ik mijn angst tegen :  Vuur werk! Nou ja ik had dus een hekel aan vuurwerk, en wanneer vroeger de eerste  knal kwam dan gingen mijn handen direct naar mijn oren om ze zo snel mogelijk dicht te krijgen. Nou en nu was ik op de kermis en kwam de eerste  knal en schrok ik en daarna heb ik gewoon leuk naar het vuurwerk zitten kijken!  En  dacht ik van nouja! dat heeft echt wel geholpen! had ik het begin nog wel een beetje last van maar uiteindelijk hoe langer ik door ging hoe minder last. En uiteindelijk heb ik gemerkt dus dat het wel helpt en dat er wel dingen veranderd zijn.

En de tweede sessie  was heel anders dan de vorige enIk denk zeker wel dat ik steeds dichter bij het doel kom. Dat ik helemaal kan kijken en niet schrik of zo zolang het niet komt (onweer)  ga ik het niet opzoeken, wel ga ik kijken of ik er tegen bestand ben. Onweer is de ultieme test, zeker weten het is EN onverwachts EN kan hard of zacht   zijn. Ik zou wel willen weten hoe ik reageer, het is niet zo dat ik er nu bang voor ben. Het is niet zo dat ik er zin in heb maar ook niet dat ik bang ben , neeee!

 Ik zou deze therapie aanraden voor iedereen  met een probleem waarvan je denkt daar kan ik niet vanaf komen op andere manieren of anderen manieren die je niet zou durven, maar je moet er wel heel veel vertrouwen in hebben . Je wil uiteindelijk dat het je probleem  oplost. Ja in het begin weet je niet zo goed wat je er van moet verwachten. En juist doordat je na zo een sessie de dingen tegen komt waardoor je denkt “  hee dat is verandert !” krijg je daardoor wel heel veel vertrouwen voor terug. Dus uiteindelijk denk je in het begin”  ik geloof het niet”  maar later helpt het en krijg je er veel vertrouwen in."

John Hak ,19 jaar uit Anna Paulowna

==============================================================

 juli 2016

"Via internet heb ik van alles onderzocht om het probleem proberen te verhelpen en heb een e-book gekocht van Edwin Selij . Zodoende bij Nico  terecht gekomen en een afspraak gemaakt.

 Van te voren had ik wel wat twijfels en de grootste twijfel is denk ik dat ik dacht dat ik niet in hypnose te brengen ben. En stiekem denk ik dat nog steeds volgens mij.  Dat is de grootste twijfel. Het is vaag maar zowieso  alles wat met het brein te maken heeft vond  ik vaag.  Wanneer je naar een bedrijfspsycholoog gaat heeft het ook met dat te maken, Ik bedoel : het is geen gebroken been. Ik was daar in het begin wel sceptisch over. Dus ook over hypnose , ja.

 En dan zit je in die  eerste sessie. Toch heel bijzonder. Ik vond het heel bijzonder,  dat je denkt dat je het zelf stuurt maar eigenlijk toch ook weer niet. Het is heel gek , ik vind het heel bijzonder. In de 1e sessie vertelde Nico  mij dat ik zou gaan lachen toen  ik bepaalde gevoelens moest oproepen en toen dacht ik, nou ik ga echt niet lachen. Maar dat doe je dan toch. Dat is enigszins irritant, maar dat gebeurt wel!

Toen had ik wel een gevoel dat ik in hypnose was, tenminste  dat denk ik dan wel ja, en ook toen die arm omhoog ging en gevoelsmatig kon die echt niet verder, dan denk ik op dat moment “ wat raar!”

Ik bedoel, je denkt van “ik zit hier wel”  en  “ ik hoor Nico heel goed”  en je denkt er ook over na. Het is echt heel bijzonder ,  echt bijzonder.

En tot nu toe denk ik dat je er anders naar gaat kijken, dat je beelden anders ziet en anders er mee omgaat en dat zal zich moeten vormen want ik ben niet iemand die dagelijks publiekelijk moet spreken.  En ik hoorde laatst Maarten van Rossem zeggen dat routine de beste manier is maar dat is voor alles natuurlijk voor wat we doen in het leven. Maar goed ‘one step at atime ‘ en die gaan we aanvliegen. Daar heb ik wel zin in. Dat ik ineens dat”wauw” moment heb, wanneer ik kalm en rustig publiekelijk spreek."

 (Anoniem)

===================================================================

Juni 2016

"Door de hypnose opleiding ben ik erachter gekomen dat hypnose een goede  manier is om problemen aan te pakken.

In mijn jeugd kreeg ik overtuigingen mee die mij op bijna alle gebieden zwaar gingen belemmeren: religie, opvoeding, school enz. Door mijn godsdienst ( streng gereformeerd) kreeg ik mee dat je in zonde geboren bent dus dat je eigenlijk van nature slecht bent. Dit geeft een heel lage eigenwaarde en de belemmeringen die hieruit voort vloeiden waren groot!!!

Ik wilde schoon schip maken, een leuk leven leiden want het belemmerde me op elk gebied. Ook was er sprake van misbruik dus ik heb drie sessies gepland bij Nico

Eerste sessie: religie, ik merkte dat ik mijn oude religie zag als zwart teer, plakkend en niet te verwijderen (dacht ik)

Ik was bang voor de duivel  (inmiddels moet ik grinniken als ik het schrijf) en Nico vroeg of ik m in de ogen wilde kijken maar daar was ik te bang voor. We hebben hem dus op de gang gezet. Met conversationele hypnose hebben we eerst de teer getransformeerd en alle troep het riool in geblazen waarna het de oceaan in liep. Dat voelde al beter.

Hierna zag ik dat de “duivel”een oude versteende boom was geworden die uit prachtige kleine fragmentjes was opgebouwd. Hij was nu heel kwetsbaar en zo mooi en vriendelijk. Hij vertelde me dat hij ontstaan was door versteende gedachten van andere mensen. Doordat veel mensen de overtuiging hebben dat hij bestaat, leeft hij. “ik ben niets anders dan gestolde overtuiging” Ik zou m een schop kunnen geven en dan zou hij uit elkaar vallen. Maar ik voelde nu veel liefde voor de boom en wist dat deze ervaring me nu juist zou helpen. Na de eerste sessie merk ik al een enorm verschil. Ik voel me waardevol, zie dat erg veel zaken in het leven eigenlijk gestolde overtuigingen zijn. Angsten vallen dan weg, ik voel me veel vrijer. Ik ben waardevol!

In de tweede sessie met hypnose mijn misbruik onder ogen gezien en Nico heeft me geholpen om eindelijk terug te vechten. Hierdoor stel ik nu mijn grenzen beter, ik ben mondiger geworden en ik voel mezelf krachtig i.p.v. dat weerloze gevoel. Geen angsten meer naar mannen. Weer dat gevoel van ik ben waardevol.

In de derde sessie een moeilijke situatie uit het verleden (vader in inrichting) als het ware weggespoten van mijn tijdlijn ( ja dat werkt echt!)  en in dat gat wat ontstond mijn droom geplaatst. Als je dan naar buiten loopt voelt het alsof de sky the limit is. Geen belemmeringen meer. Ik stapte voor mijn gevoel letterlijk mijn nieuwe leven in toen ik de deur uitging.

Inmiddels ben ik eindelijk weer aan het schilderen, het anker dat geplaatst is in de laatste sessie geeft me zelfvertrouwen, kracht en discipline om mijn droom te verwezenlijken. Ook gebruik ik dit als ik de neiging krijg om dingen uit te stellen. Hierna doe ik ze gewoon en met gemak. Gewoon in de overtuiging dat ik het kan. Ook mijn relatie verbroken omdat ik zag dat ik mezelf zo klem had gezet. Ik kies eindelijk voor mezelf! Mijn droom? Het schrijven van een boek. Ik ben ruimte aan het maken in mijn hoofd, mijn huis, mijn leven waarna het boek er gaat komen. Ik ben Nico erg dankbaar want dit is zo waardevol. Nooit kunnen bedenken dat dit allemaal haalbaar was voor mij. "

E. Hoogendoorn Zeist

===================================================================

Januari 2016

"Hai Nico, gisteren konden we niet lang praten. Ik ben helemaal veranderd qua gedrag en emoties. Ik kan weer lachen, ben niet meer somber en agressief tegen over mijn man.Nou praat ik rustig en schreeuwen doe ik niet meer. Ben tevreden met je therapie en kan niet wachten tot de volgende. "

Groeten, Fauzia

========================================================================================================
Bang om dood te gaan, Juli  2015

"Vooraf had ik echt wel twijfels, zo van : werkt dit wel? En ook tijdens de hypnose dacht ik ‘ ik ben er nog steeds bij” ik had niet het gevoel dat ik in hypnose was. Totdat die kleine dingetjes gebeuren , kleine tekenen bijvoorbeeld je hand die omhoog gaat. Dat gaat niet zomaar.En ik zag donkere pixels aan de buitenkant van mijn gezichtsveld. De tweede sessie zag ik die ook en de laatste keer niet.

En dan het resultaat. Dat was enorm, een wereld van verschil. Ik had veel meer energie en voelde dat er een enorme last van mij af was gevallen. Mijn omgeving zei ook dat ik anders was, ik straalde zeg maar. Iedereen die iets anders wil, van zijn angst af wil komen of wil stoppen met roken zou ik dit aanraden. Ik nu ook heel anders naar mijn zoontje (3), meer vanuit zijn belevingswereld. Het levert mij veel meer plezier op."

Carla Gorst, 34 jaar uit Wormerveer

====================================================================
Hoogtevrees  september 2014

Beste Nico,
"Mijn hoogtevrees nam met de jaren toe. Ik betrapte me erop dat ik
kilometers omreed teneinde een hoge fietsbrug in mijn buurt te
vermijden. Goede vrienden ontweek ik omdat ik hun torenflat
angstaanjagend hoog vond en klussen waarbij ladders gebruikt werden
besteedde ik uit.

Een korte maar zeer krachtige hypno-sessie bracht aan het licht waar
mijn ‘probleem’ vandaan kwam en hoe ik, ter plekke, een oplossing kon
creëren.

Direct na de sessie bleek ik al in staat een ladder te beklimmen en met
de weken is mijn zelfverzekerdheid verder toegenomen. Recent heb ik, na
mijn rondjes over de hoge fietsbrug, ook weer de open galerij bewandeld
die me naar de torenflat van mijn vrienden voert.

Nico, dankjewel, dit is krijgskunst op hoog (!) niveau."

Amsterdam,
Gideon Slager,
Manager Sales & Support

================================================================

Augustus 2014

" Ik was eigenlijk nooit bang voor de tandarts,

maar nu moest ik mijn verstandskies laten trekken en kreeg daar een beangstigend
gevoel bij.

Ik heb toen een afspraak gemaakt bij Nico.

Bij aankomst heeft hij mij gelijk op mijn gemak gesteld .

De hypnotherapie was een heel bijzondere ervaring

Op de dag van de behandeling zelf was ik dan ook heel rustig en ontspannenIk kan het iedereen aanraden.


Bedankt Nico!!"Sandra

===================================================================

Roken 25-12-2014==================================================================

30 december 2014

"Ik kwam via een vriendin bij Nico terecht.
Door een ontstane ruzie met iemand in mijn omgeving, trok ik me steeds meer terug en was mezelf niet meer. Dit had invloed op mijn hele gezin.
Na een eerste sessie bij Nico merkte ik direct verandering in mijzelf. Ik was rustiger en minder angstig. Een dag na de sessie had ik opnieuw een aanvaring met deze persoon. Voor het eerst durfde ik mijn mening te geven en van me af te bijten. Dit gaf een enorm goed gevoel. Ik had weer zelfvertrouwen.
Na nog twee sessies gaat het nu goed met mij. Ik ben niet bang meer voor de confrontaties. Als die er zijn, weet ik me te wapenen. Met energie sta ik sinds lange tijd weer in het leven en kan weer genieten van alledaagse dingen.
Nico, bedankt!"

(anoniem)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------